|
Фургало нового покоління
|
|
| DemonIa | Дата: Вівторок, 28.12.2010, 20:25 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовий
Група: Адміністратори
Статус: Офлайн
| Я розробив схему фургала нового покоління. Основні його переваги перед "стандартним" це: 1. Значно більша швидкість руху саней. 2. Підвищена безпека. 3. Більше людей можуть прийняти участь у процесі обертання. 4. Більша практичність пристрою. http://s48.radikal.ru/i120/1012/05/4cc99611acfd.jpg У місцях, де розташовані цифри 1 і 2 будуть стояти люди. Тепер вони будуть пхати не з одної сторони, а з двох
|
| |
|
|
| Одоробло | Дата: Субота, 01.01.2011, 13:38 | Повідомлення # 2 |
 Рядовий
Група: Перевірені
| Скажу чесно,не зрозумів,в чім фішка? Ви намалювали звичайнісіньке фургало,де ж тут інновації? Ще момент:мотузка в даному проекті тілько зашкодить.З'єднання мусить бути жорстким.Додано (01.01.2011, 13:36) --------------------------------------------- Також можна додати функціоналу. Наприклад-передбачити можливість відстібування саней у точці максимального розгону. Можна розкрутювати ковзанярів,і т.п. Загалом тут мало що є обговорювати.Треба його ЗРОБИТИ,й отримувати задоволення. Додано (01.01.2011, 13:38) --------------------------------------------- Також можна додати функціоналу. Наприклад-передбачити можливість відстібування саней у точці максимального розгону. Можна розкрутювати ковзанярів,і т.п. Загалом тут мало що є обговорювати.Треба його ЗРОБИТИ,й отримувати задоволення.
|
| |
|
|
| DemonIa | Дата: Субота, 01.01.2011, 15:11 | Повідомлення # 3 |
|
Рядовий
| Я після додавання фото зрозумів, що зробив не дуже якісно, але вже не переробляв. Суть моєї затії у тому, що можна дишло за яке крутять змістити десь на метр - два від стовпа на якому воно стоїть. Тоді можна буде крутити з двох сторін, а це означає, що ефект буде більший, адже можна буде прикласти більшу силу. Оскільки дишло за віссю має бути хоча б метри три або більше + 1 чи 2 метри виступатиме з іншої сторони, то це означає, що дишло в цілому має бути десь метрів 5-6. У нашій, фургалобудівній практиці такого довгого і тонкого кілька не доволдилось зустрічати, тому я думаю буле доречно (можна до не довгого дишла) причепити мотузок. Якщо кутити повільно, сані будуть їздити майже під сторвпчиком (1,5 - 3 метри) але якщо розкрутити, то під дією відцентрової сили сані будуть "відходити" від осі обертання. Ось так. Еге, було діло, коли сані знімали і за дишло брався хтось із нас (учасників дійства). На другому обреті людина відлітає метрів на 5. Хоча ковзанів не було, так, черевики...
|
| |
|
|
| Одоробло | Дата: Субота, 01.01.2011, 15:24 | Повідомлення # 4 |
 Рядовий
| Ви абсолютно праві щодо відцентрової сили,але ж тоді втрачається сенс у санях,тому що вони їхатимуть поперек. У випадку ж із жорсткою причіпкою можна забезпечити повздовжній рух. Довга жердина-так,дефіцит. Але ж не обов'язково,щоб вона була суцільна,тим більше з боку "розкрутників"
|
| |
|
|
| DemonIa | Дата: Субота, 01.01.2011, 15:31 | Повідомлення # 5 |
|
Рядовий
| Сані мають бути прив'язані до мутозків так, щоб їх не "ставило боком". Уважно дивіться малюнок.
|
| |
|
|
| Одоробло | Дата: Субота, 01.01.2011, 16:16 | Повідомлення # 6 |
 Рядовий
| На мотузках все одно не вийде. Спробуйте й переконаєтесь. До речі,серед зимових розваг є не менш цікаві. Спробуйте,наприклад,буєр сконструювати.
|
| |
|
|
| DemonIa | Дата: Субота, 01.01.2011, 16:24 | Повідомлення # 7 |
|
Рядовий
| Буєр - що це таке?
|
| |
|
|
| Одоробло | Дата: Понеділок, 10.01.2011, 03:53 | Повідомлення # 8 |
 Рядовий
| Три ковзана й косе вітрило. Якось катався на Кременчуцькому. Море кайфу!Додано (02.01.2011, 13:42) ---------------------------------------------
 Додано (10.01.2011, 03:53) --------------------------------------------- То що,Людино-Яка-Мало-Говорить-Але-Багато-Робить, Діюче фурґало,за Вашою схемою випробували??? 
|
| |
|
|
| DemonIa | Дата: Субота, 05.02.2011, 13:41 | Повідомлення # 9 |
|
Рядовий
| Ні, не випробували, адже цього року мені так і не судилося покататися... Про результати "нового фургала - неодмінно сповіщу"
|
| |
|
|